5 sfaturi de bronzare în siguranță

Soarele poate fi prietenul pielii voastre, dar doar dacă știți cum să vă bronzați în siguranță. Dacă doriți să obțineți o piele frumos bronzată fără riscul apariției cancerului și arsurilor solare, aflați topul celor mai bune sfaturi de bronzare. Iată cum puteți onține un bronz frumos fără a vă deteriora pielea delicată.

5 SFATURI DE BRONZARE ÎN SIGURANȚĂ

1. Folosiți creme cu SPF ridicat

Fără nicio îndoială, aplicarea loțiunilor de protecție solară înainte de expunerea corpului la lumina UV este regula de bază a bronzării în siguranță. Trebuie să faceți asta pentru a preveni apariția unor boli grave de piele. Pentru a proteja corpul împotriva efectelor adverse ale UVA și UVB, folosiți creme cu SPF ridicat. Sunt recomandate filtrele minerale pe care pielea le tolerează bine. Acestea conțin în principal oxid de zinc și dioxid de titan. Data viitoare când mergeți să cumpărați un produs de protecție solară, citiți lista de ingrediente pentru a verifica dacă produsul conține una dintre aceste substanțe naturale de protecție solară.

De asemenea, merită reținut că SPF 30 sau mai ridicat oferă protecție solară corespunzătoare. Și nu va trebui să vă faceți griji că pielea se va bronza dacă aplicați un produs cu SPF ridicat. Pielea protejată cu SPF50 va deveni maronie, dar este nevoie de ceva timp pentru sintetizarea melaninei – pigmentul responsabil pentru închiderea la culoare a pielii.

2. Reaplicați des loțiunea de protecție solară

Țineți minte că un produs de protecție solară aplicat imediat după ieșirea din casă oferă protecție doar pentru o anumită perioadă de timp. Aceasta înseamnă că dacă planificați să petreceți toată ziua la plajă, trebuie să nu uitați să reaplicați produsul de câteva ori de-a lungul zilei pentru a oferi protecție de durată pielii. De asemenea, o idee bună este să aplicați o doză de produs de protecție solară de fiecare dată când ieșiți din apă, chiar dacă folosiți un produs de protecție solară rezistent la apă.

3. Profitați la maxim de soare doar la orele cele mai sigure ale zilei

Protejați-vă și protejați-i pe cei dragi – mai ales pe cei în vârstă! – și profitați de toate beneficiile soarelui atunci când radiațiile sunt cel mai puțin periculoase. Stați pe plajă până la 11:00 AM și după 3:00 PM. Este mai sigur și mai înțelept să stați în casă în mijlocul zilei, când soarele atinge cel mai înalt punct pe cer și strălucește cel mai puternic. De asemenea, rețineți să vă protejați întotdeauna capul cu o pălărie de vară și să consumați multă apă minerală.

4. Fiți istețe

Știți care este mai mare greșeală în timpul bronzării? Expunerea excesivă a corpului la soare. Nu este adevărat că obțineți un bronz frumos mai rapid dacă stați la soare mai mult. Un bronz durabil, cu aspect natural, apare atunci când corpul este expus la soare frecvent, dar nu îndelungat. Multe persoane fac acesată greșeală și își expun continuu, timp de multe ore, corpurile pale la soare. Rezultatul? Arsuri solare și iritații în loc de un bronz durabil și atractiv. Este de la sine înțeles că o oră de plajă vă oferă efecte mult mai bune și mai sigure decât o întreagă zi petrecută în soare.

5. Protejați cele mai fotosensibile părți ale pielii

Acordați o atenție specială acelor părți ale corpului care sunt predispuse la efectul negativ al luminii UV, fiind astfel mai vulnerabile la arsuri solare. Este important să le acoperiți cu un strat mai gros de loțiune. La ce părți ale corpului să vă concentrați? Umerii, gâtul și nasul. De asemenea, nu uitați de alunițe și semne din naștere – și acestea au nevoie de protecție specială. Protejați-le împotriva soarelui pentru a evita apariția unor boli grave de piele (inclusiv cancer). Nu în ultimul rând, lumina UV poate pătrunde chiar și prin haine și de aceea este important să aplicați loțiuni de protecție solară chiar și pe părțile acoperite ale corpului.