Fardul de obraz: Cum se folosește corect?

Conform experților în machiaj, fardul de obraz este un produs cosmetic suficient de puternic pentru a elimina câțiva ani de pe față. Astfel, devine evident că așa acționează, de fapt, fardul de obraz – ne oferă un aspect mai tânăr și mai sănătos.

Suntem complet de acord cu această afirmație! De îndată ce obrajii sunt rozalii, trăsăturile faciale devin cumva mai puțin ascuțite, astfel încât toată fața capătă un aspect mai tineresc. Evident, nu veți crea acest efect dacă nu știți cum să aplicați corect un fard de obraz. Este de la sine înțeles că folosirea unui fard de obraz care se potrivește perfect tenului este esențială. Dar cum să-l găsim?

Fardul de obraz și tenul

Tenul este factorul esențial care trebuie analizat înainte de a cumpăra un fard de obraz. Dacă asortați nuanța fardului de obraz cu cea a tonului pielii, care este rece sau caldă, aproape ați reușit. Doar atunci vă puteți aștepta ca machiajul să arate impecabil și ca fața să pară miraculos cu câțiva ani mai tânără. Pentru tenul deschis la culoare sunt potrivite nuanțele deschise și pastel. Rețineți: cu cât tenul este mai închis la culoare, cu atât culoarea fardului de obraz trebuie să fie mai saturată. Un ultim sfat: cosmeticele în nuanțe calde nu arată bine pe tonurile reci de ten, iar produsele de machiaj reci nu arată bine pe tonurile calde de piele.

Cum se aplică fardul de obraz corect?

Pentru a nu aplica greșit fardul de obraz, folosiți o pensulă pufoasă, treceți-o prin fardul de obraz ales și tapotați pe mână sau pe marginea oglinzii pentru a elimina excesul de produs. În caz contrar, puteți aplica o pată oribilă de roz aprins pe față. Acum, încercați să aplicați culoarea cu delicatețe, începând din partea superioară a ochiului, alunecând pensula pe obraz, către partea laterală a nasului. Reperați acești pași de câteva ori pentru a aplica fardul de obraz în etape. Este mai ușor să intensificați efectul (a se citi: să accentuați fardul de obraz) treptat decât să îndepărtați produsul cosmetic dacă ați aplicat din greșeală prea mult.

Cele mai bune trei sfaturi de la experți privind aplicarea fardului de obraz

  1. Dacă doriți ca fardul de obraz să vă ofere un luciu subtil, combinați-l cu iluminatorul. Acest truc vă va subția fața și va accentua pomeții. Rețineți, totuși, că trebuie să folosiți un fond de ten sau o pudră mată.
  2. Asortați rujul și fardul de obraz pentru a crea un efect natural. Din fericire, sfatul este simplu de urmat. Dacă fardul de obraz este roz deschis, alegeți, de asemenea, un ruj roz deschis. Atunci când fardul de obraz are nuanțe portocalii, alegeți un ruj corai.
  3. Dacă aveți dificultăți în asortarea fardului de obraz cu rujul, renunțați la aplicarea fardului – folosiți doar rujul ca o alternativă la fardul de obraz. Doar atunci puteți fi 100% sigure că nu veți alege culorile și nuanțele greșite. Luați o cantitate mică de ruj și aplicați-o pe pomeți. Prin această metodă simplă, veți crea un efect natural. Astfel de tehnici de machiaj ne ajută să eliminăm aspectul obosit al feței.

Căutați un fard de obraz bun? Aveți o alegere!

  • FARD DE OBRAZ PRESAT – acesta este forma clasică a tuturor fardurilor de obraz. Știați că fardul de obraz presat aplicat pe tâmple și pleoapele superioare vă oferă o piele strălucitoare? Folosiți o pensulă specială de machiaj pentru a aplica fardul de obraz preferat în mod corect.
  • FARD DE OBRAZ CREMĂ – acest tip de fard de obraz trebuie aplicat cu ajutorul vârfurilor degetelor sau un burete mic de machiaj. Nu este doar extrem de eficient, ci datorită texturii și consistenței ușoare, acest fard de obraz se estompează impecabil în piele, oferindu-vă un efect natural. Este perfect pentru machiajul novicelor.
  • FARD DE OBRAZ LICHID – acest fard de obraz creează efecte încântătoare semi-transparente și lasă o strălucire sănătoasă la nivelul feței. Puteți folosi fard de obraz lichid ca înlocuitor pentru balsamul de buze. Cu alte cuvinte, fardul de obraz lichid vă poate salva dacă observați că ați rămas sau v-ați pierdut balsmul preferat de buze.
  • FARD DE OBRAZ BATON – cea mai bună versiune de fard de obraz pentru profesioniștii în machiaj. Cu ajutorul său, puteți modela forma feței. Fardul de obraz sub formă de baton este un „instrument de precizie” și durează mult timp, însă, aplicarea sa necesită un pic de răbdare.