Sfaturi pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor

Adevărul trist este că pielea din jurul ochilor îmbătrânește cel mai rapid. Și mai îngrijorător, pielea ochilor este delicată și subțire, astfel încât de fiecare dată când dormiți târziu sau nu dormiți deloc, pielea o arată. Din fericire, există câteva trucuri infailibile care vă vor ajuta să îngrijiți bine această zonă de piele problematică. În sfârșit, puteți uita de ochii umflați și de cearcăne! Într-un moment, vă vom oferi câteva idei pentru tratarea ridurilor laba gâștei și pentru o piele a ochilor mai luminoasă.

Cauzele frecvente ale ochilor umflați, cearcănelor și ridurilor laba gâștei includ

  • Lipsa somnului sau dormitul pe o saltea incomodă
  • Dormitul târziu și trezitul devreme
  • Privitul la TV până la ore târzii
  • Razele UV
  • Poluarea urbană
  • Folosirea unor tehnici greșite de demachiere
  • Folosirea produselor de îngrijire a pielii nepotrivite
  • Fumatul și consumul abuziv de medicamente
  • Stresul

Cearcănele

Cearcănele nu sunt întotdeauna provocate de lipsa de somn. Câteodată, capilarele nu sunt localizate suficient de adânc, astfel încât pot fi văzute prin pielea ochilor. Indiferent de cauză, există câteva moduri de reducere a cearcănelor. Căutați produse de iluminare a pielii. În majoritatea cazurilor, acest tip de produse de îngrijire a pielii conțin vitamina C, care trebuie oferită pielii zilnic (de ex. creme), precum și în tratamentele săptămânale (de ex. ser).

Ridurile laba gâștei

Dacă ați observat linii fine în jurul ochilor, aveți încredere în puterea peptidelor, celulelor stem și uleiurilor vegetale combinate cu cafeina. Folosite regulat, aceste substanțe au capacitatea de a reduce ridurile și de a lăsa pielea mai netedă, oferindu-i mai multă suplețe. De asemenea, o idee bună este de a încerca retinolul și coenzima Q10.

Ochii umflați

Această problemă de piele este, de cele mai multe ori, genetică, însă deseori, umflarea moderată este consecința fie a oboselii, fie a obiceiurilor alimentare nefavorabile (în special alimentele bogate în sare). Ochii umflați pot fi și rezultatul unei cantități prea mari de apă în organism. Indiferent de cauză, puteți reduce aspectul umflat al ochilor cu produse care conțin cofeină pentru stimularea circulației. A altă idee minunată este de a aplica două felii reci de castravete pe ochi. Lăsați-le să acționeze pe ochii închiși timp de 5 minute. Aceasta ar trebui să fie suficient pentru a obține o piele mai netedă și mai luminoasă a ochilor.

Pungile sub ochi

Pielea lăsată de sub ochi, cunoscută mai frecvent ca pungi sub ochi, este provocată de limfa care se acumulează în zona de piele de sub ochi. Chiar dacă sună problematic, eliminarea acestei probleme de piele nu este deloc dificilă. Faceți masaj în zona de piele de sub ochi pentru a facilita circulația limfatică. În acest mod puteți soluția această problemă. Dacă nu doriți să vă folosiți degetele, puteți încerca o rolă de jad. Puneți-o în frigider pentru a se răci și apoi începeți să o aplicați pe pielea ochilor, din conțul intern către cel extern.

Informații suplimentare

Căutați ingrediente care să stimuleze circulația la nivelul pielii ochilor? Încercați cofeina, ginkgo biloba, extractul de ghimbir. De asemenea, este recomandat să verificați nivelul vitaminelor K, A, C și E din sânge. În sfârșit, pungile de sub ochi, ochii umflați și cearcănele sunt semne de oboseală cronică, ceea ce înseamnă că trebuie să vă odihniți mai des pentru a reduce aceste probleme de piele.