Cum & Ce să folosim pentru tratarea buzelor crăpate? Remedii & Rețete preparate acasă

De obicei, buzele crăpate ne fac să ne gândim la disconfortul şi neplăcerile din timpul iernii. Este adevărat că buzele noastre au de suferit din cauza înghețului, diferențelor de temperatură și aerului uscat generat de radiatoare. În orice caz, vara este un sezon la fel de amăgitor, afectându-ne buzele într-un mod brutal. Încăperile cu aer condiţionat și căldura arzătoare formează un duet al distrugerii, provocând crăparea și uscarea pielii delicate a buzelor. Puține persoane știu că soarele, răceala și temperaturile reprezintă cele mai frecvente cauze ale herpesului simplu. Cum se îngrijesc buzele crăpate? Ce să facem pentru a avea buze frumoase, netede, suple și… sărutabile?

La revedere, buze crăpate! Bun venit, buze netede! – remedii de îngrijire a pielii

Cum să îngrijim buzele crăpate şi extrem de uscate pentru a elimina aspectul inestetic şi ce să facem pentru a avea buze netede, atractive şi permanent hidratate? Din fericire, există o mulţime de remedii cu efecte minunate pe care le putem prepara acasă.

Cum să îngrijim buzele crăpate – scrub de buze DIY

Exfolierea este o metodă ideală pentru tratarea şi netezirea pielii uscate. Este necesar să aplicaţi aceeaşi rutină de purificare pentru pielea corpului şi a buzelor – pielea se va regenera mult mai rapid. Prin urmare, dacă doriţi să redaţi condiţia buzelor, exfolierea este primul pas. Dacă aplicaţi proceduri de exfoliere cu regularitate, veţi obţine buze pline, cu o culoare frumoasă (scrubul curăţă şi netezeşte şi stimulează circulaţia sângelui, astfel încât, pielea devine mai fermă şi capătă o nuanţă mai sănătoasă).

DIY – scrub de buze preparat acasă – cele mai bune alegeri

1. Scrub de buze preparat acasă – periere

Ştiaţi că o periuţă mică de dinţi exfoliază perfect buzele? Stimulează circulaţia sângelui şi îndepărtează toate zonele de piele uscată. Procedura este extrem de uşor de efectuat – clătiţi periuţa cu apă şi masaţi delicat buzele timp de câteva minute. Înainte de procedură, curăţaţi şi dezinfectaţi periuţa cu apă fierbinte.

2. Scrub de buze preparat acasă – zahăr, miere & lămâie

Amestecaţi o linguriţă de miere cu o linguriţă rasă de zahăr şi câteva picături de lămâie. Dacă pasta are o consistenţă prea lichidă, adăugaţi mai mult zahăr. Aplicaţi amestecul la nivelul buzelor şi masaţi delicat până la dizolvarea zahărului. Apoi, ştergeţi delicat, clătiţi sau, pur şi simplu, lingeţi buzele. Dacă doriţi, puteţi îmbogăţi scrubul cu ulei de măsline sau cu un ulei natural.

Cum se îngrijesc buzele crăpate – măști preparate acasă

O mască de buze este o metodă de ameliorare, hrănire şi reparare, care acţionează mai rapid şi mai intensiv decât un balsam de buze – dacă aveţi buze crăpate, puteţi aplica o mască în fiecare zi sau chiar de două ori pe zi – măştile DIY sunt preparate pe bază de ingrediente naturale şi sunt incredibil de… gustoase. Aplicarea unui scrub delicat înainte de folosirea măştii oferă cele mai bune rezultate – capacitate mai mare de absorbţie şi regenerare mai rapidă.

DIY – mască de buze preparată acasă – cele mai bune alegeri

1. Mască de buze preparată acasă cu ceai negru

Este cea mai rapidă mască de buze din lume: introduceţi un pliculeţ de ceai negru în apă timp de câteva momente şi aplicaţi pe buze, lăsând să acţioneze timp de 5-10 minute. Taninul inclus în ceai sigilează umiditatea în epidermă şi oferă buzelor uscate ameliorare imediată.

2. Mască de buze preparată acasă cu Măr & Unt de Shea

Radeţi câteva felii de măr şi amestecaţi cu o linguriţă de unt de Shea. Aplicaţi amestecul la nivelul buzelor, preferabil înainte de culcare. Dimineaţa, buzele dumneavoastră vor fi netede, suple şi hidratate. Datorită acestei măşti, buzele beneficiază de acizi graşi, fitosteroli, flavonoide şi o gamă de vitamine, inclusiv vitamina E şi C, cu proprietăţi de înfrumuseţare a pielii.

3. Mască de buze preparată acasă cu Aloe & Ulei de Cocos

Acesta este o mască revoluţionară şi o puteţi folosi, de asemenea, ca balsam de buze. Dacă aveţi nevoie de o hidratare mai puternică a buzelor – aplicaţi un strat gros şi lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ 10 minute.

Amestecaţi o linguriţă de ulei de cocos cu gel de Aloe (puteţi adăuga o cantitate mică de vaselină sau alt unt natural, e.g. Mango, Shea sau Cacao). Aplicaţi preparatul la nivelul buzelor şi îndepărtaţi delicat după câteva minute. Puteţi pune balsamul pe bază de Aloe şi ulei de cocos într-un borcan mic şi utiliza oricând aveţi buzele uscate.

Cum să îngrijim buzele crăpate – balsamuri de buze preparate acasă

Balsamurile de buze DIY au un avantaj de necontestat: sunt complet naturale şi acţionează mai puternic decât cele cumpărate în drogherii, deoarece cele deja preparate conţin, de cele mai multe ori, parabeni, derivaţi pe bază de petrol care deshidratează pielea, siliconi şi alcool. Cum să preparăm balsamuri de buze DIY?

DIY – balsamuri de buze preparate acasă – cele mai bune alegeri

1. Balsam de buze preparat acasă cu Lavandă & Cocos

Încălziţi o linguriţă de ulei de cocos într-o baie de apă, adăugaţi flori uscate de lavandă în apă fiartă – nu aveţi nevoie de multă apă; cantitatea care acoperă florile este suficientă. Turnaţi apa de lavandă în uleiul de cocos şi îmbogăţiţi amestecul cu câteva picături de ulei de măsline. Lăsaţi amestecul să se răcească într-un loc răcorors (balsamul trebuie să se solidifice). Dacă aveţi un borcan mic sau o cutie, turnaţi balsamul: îl puteţi purta în geantă.

2. Balsam de buze preparat acasă cu Scorțișoară & Miere

Amestecaţi o jumătate de linguriţă de miere naturală cu o cantitate mică de scorţişoasă şi o jumătate de linguriţă de ceară de albine topită. Puteţi infuza preparatul cu două picături de vitamina E în stare lichidă şi un vârf de vanilie naturală. Turnaţi amestecul într-un borcan şi păstraţi într-un loc răcoros pentru ca ingredientele să se solidifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *