Comprese de ochi de aplicat acasă împotriva oboselii și ochilor umflați

Dacă ați avut o noapte târzie, puteți folosi o compresă de ochi pentru a elimina oboseala de pe față. Dacă petreceți multe ore în fața monitorului, puteți folosi o compresă pentru a ameliora ochii obosiți. Dacă aveți cearcăne, puteți folosi o compresă pentru a ilumina pielea și pentru a-i reda aspectul frumos. Într-adevăr, o compresă de ochi este o metodă ieftină și simplă de a îngriji eficient pielea ochilor. Încercați-o și voi!

Când auzim expresia compresă de ochi, avem în minte imaginea unei femei cu felii de castravete verde pe ochi, care, de multe ori, contrastează cu albețea măștii faciale pe care o are, de asemenea, pe față. Merită să reținem însă că există mai multe remedii de efectuat acasă care tratează nu doar durerea de ochi, ci și alte probleme ale ochilor. Vestea bună este că puteți prepara majoritatea dintre acestea folosind ingrediente pe care deja le aveți în bucătărie, creând astfel soluții personalizate.

Compresa de ochi: Aplicație & beneficii

Compresa este o metodă facilă de soluționare a numeroase probleme fără a apela la doctor. Acționează bine, de exemplu, la ameliorarea oboseala, durerile și iritațiile la nivelul ochilor. Compresele aplicate acasă au, de asemenea, abilitatea de a calma pielea ochilor atunci când aceasta este deshidratată, umflată și mai închisă la culoare. Este recomandată utilizarea compreselor de ochi și pentru reducerea efectului advers al orelor îndelungate petrecute în fața monitorului, lipsei somnului, stresului excesiv și chiar și a alergiilor. O compresă bine preparată vă poate ajuta la iluminarea pielii și calmarea iritațiilor, lăsând pielea împrospătată și hidratată. Și puteți obține toate acestea fără a cheltui o avere deoarece crearea unei comprese de ochi acasă costă mai puțin decât achiziționarea unei creme de ochi la întâmplare. Astfel, dacă vă confruntați cu cearcăne și ochi umflați, trebuie să aflați cât de multe beneficii vă oferă compresele la nivelul ochilor și pielii din zona ochilor.

Compresa de ochi: Rece sau caldă?

Desigur, compresele de ochi diferă nu doar în ceea ce privește ingredientele (mai multe despre asta mai jos), dar și ca temperatură. Puteți folosi comprese de ochi reci sau calde. Pe care să o alegeți?

  • Compresa de ochi rece ajută la tratarea iritațiilor, reacțiilor alergice, inflamațiilor și umflării. Evident, acestea nu trebuie să fie reci ca gheața, ci doar reci. O astfel de compresă trebuie lăsată să acționeze la nivelul ochilor până când ajunge la temperatura corpului, ceea ce durează aproximativ 20 de minute.
  • Compresa de ochi caldă funcționează mai bine atunci când este folosită ca agent de ameliorare (împotriva durerii) și de calmare a iritațiilor (de ex. ulciorului). În majoritatea cazurilor, aceste comprese de ochi sunt preparate cu mușețel și eufrasia. Dacă vă hotărâți să folosiți o compresă caldă de ochi, asigurați-vă că nu este prea fierbinte pentru a nu vă opări sau răni.

Top 4. Comprese de ochi pentru acasă

COMPRESA DE OCHI CU CASTRAVETE

Numărul 1 este – evident – compresa de ochi cu castravete cunoscută foarte bine de toată lumea. Este foarte ușor de preparat deoarece tot ce trebuie să faceți este să feliați un castravete rece și să-l lăsați să acționeze aproximativ 15 minute la nivelul ochilor. Această compresă de ochi cu castravete reduce perfect inflamațiile și tratează pielea deshidratată și iritată. Cantitatea mare de apă din conținutul castravetelui rehidratează pielea, iar vitamina K are rolul de a reduce inflamațiile, iluminând și oferind finețe pielii.

COMPRESA DE OCHI CU CEAI

Prepararea compresei de ochi cu ceai este o altă soluție simplă. Este necesar să fierbeți două plicuri de ceai și să le aplicați pe ochi. În mod interesant, compresa de ochi cu ceai oferă beneficii indiferent dacă este rece sau caldă. Pentru a profita la maxim de această soluție, alegeți ceai verde de calitate superioară deoarece este bogat în antioxidanți. Ceaiul verde este cel mai bun în comprimarea capilarelor, reducând astfel ochii umflați. În plus, tratează inflamațiile și îmbunătățește rezistența pielii pentru un aspect mai tânăr.

COMPRESA DE OCHI CU MUȘEȚEL

Mușețelul este cunoscut pentru proprietățile sale de iluminare, dar, evident, are mai multe de oferit. Această plantă are efect antiinflamator, antibacterian și de ameliorare a durerii, și de aceea compresele cu mușețel ajută în cazul conjunctivitei. Compresele de ochi cu mușețel tratează iritațiile, roșeața și pruritul și, de asemenea, reduc ochii umflați. Dacă doriți să le încercați, fierbeți mușețel, răciți-l, înmuiați o dischetă din bumbac în infuzie și lăsați să acționeze la nivelul ochilor timp de 20 de minute.

COMPRESA DE OCHI CU LAPTE

Puține persoane știu că acest tip de comprese pe bază de lapte sunt o idee minunată pentru reducerea ochilor umflați. Laptele rece oferă un efect similar cuburilor de gheață, comprimând capilarele și hidratând pielea, dar asta nu este tot. Compesele cu lapte, de asemenea, reduc ochii umflați, minimalizează lăsarea pielii și iluminează cearcănele, fiind astfel o soluție multifuncțională. Pentru a simți diferența, îmbibați dischete din bumbac în lapte rece și lăsați-le să acționeze 15 minute la nivelul ochilor.