Idei de machiaj DIY

Ochi strălucitori, obraji rozalii, buze roșii seducătoare și un ten perfect – toate acestea devin posibile cu machiajul potrivit! Și nu, nu este necesar să petreceți o avere în produsele de machiaj de lux pentru a obține aspectul dorit. În realitate, puteți crea numeroase look-uri frumoase, folosind doar produsele ’Do It Yourself’ sau DIY – pe care fie le aveți deja, fie le puteți cumpăra pentru o mică sumă de bani. În această postare de blog, vă vom arăta cum să vă faceți propriul machiaj pentru a obține rezultate profesionale.

Beneficiile machiajului DIY

Înainte de a începe, să discutăm despre beneficiile utilizării machiajului DIY. În primul rând, vă puteți personaliza complet produsele de machiaj pentru a se potrivi perfect cu tonul și textura pielii. În al doilea rând, folosind ingrediente naturale, puteți evita substanțele chimice dure și iritante întâlnite în multe produse de machiaj comerciale. În al treilea rând, nu numai că economisiți bani, dar aveți, de asemenea, controlul asupra a ceea ce vă puneți pe piele.

Fundament DIY

Vreți un fundal perfect care să se potrivească perfect cu tonul pielii voastre? Încercați să faceți acasă fundalul dvs. DIY! Aveți nevoie de doar câteva ingrediente: o loțiune hidratantă pe care o utilizați în mod regulat, pudră minerală (pentru culoare) și pudră de argilă verde (pentru a lupta împotriva uleiului nedorit). Pur și simplu amestecați aceste ingrediente până atingeți culoarea dorită. Aplicați-vă cu degetele sau cu o pensulă de machiaj.

Ruj DIY

Crearea propriului ruj poate fi nu numai distractivă, dar vă permite și să experimentați cu diferite nuanțe și culori. Aveți nevoie de ceară de albine, unt de cacao, ulei de migdale și mica pentru culoare. Topiți ceara de albine, adăugați untul de cacao și uleiul de migdale, apoi adăugați mica și amestecați bine. Turnați amestecul în tuburi de ruj goale și permiteți-l să se răcească.

Fard de obraz DIY

Cautați un fard de obraz cu o culoare naturală care să dureze toată ziua? Aveți nevoie de amidon de porumb, pudră de roșu de beet și pudră de scorțișoară (pentru strălucire). Amestecați aceste ingrediente până atingeți nuanța dorită și aplicați cu o pensulă de fard de obraz.

Mascara DIY

Va plac genele lungi și pline? Încercați acest reteta de mascara DIY! Va trebui să aveți la dispoziție ceară de albine, ulei de ricin, ulei de vitamina E, cărbune activat și un tub de mascara gol. Combinați ingredientele, topiți-le, apoi turnați în tubul de mascara. Faceți acest lucru cu ajutorul unei seringi mici pentru a evita deversarea.

Evident, toate rețetele de machiaj DIY necesită timp și efort, dar rezultatele sunt cu siguranță valoroase! Acum aveți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a începe călătoria dvs. de frumusețe DIY. Nu vă fie frică să experimentați și să vă creați propriile combinații și culori – este totul despre distracție și creativitate!

Concluzie

Machiajul DIY este o alternativă minunată la produsele de machiaj comerciale. Nu numai că puteți economisi bani, dar puteți, de asemenea, să vă personalizați produsele de machiaj pentru a se potrivi perfect cu tonul și textura pielii. Experimentați cu diferite rețete și culori, și nu uitați: frumusețea vine din interior!