7 greșeli în îngrijirea pielii – Nu le comiteți!

Chiar și atunci când vă îngrijiți pielea, condiția acesteia este departe de a fi perfectă. Poate că nu sunteți conștiente că faceți niște greșeli esențiale în îngrijirea pielii, înrăutățind astfel condiția pielii. Citiți acest articol și asigurați-vă că aveți o rutină corectă de îngrijire a pielii.

1. Nu tonifiați pielea

Nu este suficient doar să vă spălați pe față. Gelurile de curățare elimină stratul lipidic al pielii și perturbă pH-ul natural. De aceea, tonicul este esențial – calmează pielea și redă pH-ul. Folosiți-l după spălare, înainte de aplicarea serului și a produsului hidratant. Tonicul asigură funcționarea corespunzătoare a tuturor funcțiilor pielii, precum și protejează eficient pielea. Rețineți că toate avem o piele diferită – trebuie să-i oferim produsele adecvate.

2. Nu îndepărtați machiajul înainte de culcare

Vă întoarceți de la o petrecere și visați doar să trageți un pui de somn? Ați fost ocupată toată ziua și tot ce doriți este să ajugeți acasă și să dormiți? Nu omiteți niciodată demachiajul! Dormitul cu machiaj înrăutățește rapid condiția pielii, care nu poate astfel respira. Apar inflamații și pielii nu are oportunitatea de a trece prin procesul intensiv de reparare care se desfășoară în timpul nopții.

3. Nu vă protejați pielea împotriva soarelui

Fotoîmbătrânirea este una dintre cele mai serioase probleme ale pielii. Radiația UV este cel mai mare inamic al său! Rețineți să asigurați pielii protecție solară pe tot parcursul anului – nu doar când mergeți la plajă – este extrem de important. Optați pentru o cremă de calitate cu SFP (SPF 15 toamna și iarna, mai ridicat în celelalte două sezoane) și aplicați-o zilnic.

4. Aplicați un ser și un produs hidratant și mergeți imediat la culcare

Dacă nu doriți ca serul sau crema să se absoarbă în fața de pernă, nu mergeți la culcare imediat după aplicare. Așteptați câteva minute. În caz contrar, rutina voastră de îngrijire a pieli va fi inutilă.

5. Vă atingeți fața

Vă confruntați cu episoade acneice și inflamații cutanate? Atingerea prea frecventă a pielii poate fi cauza. Renunțați la acest obicei groaznic pentru a preveni transferarea bacteriilor de pe mâine și declanșarea unor noi inflamații.

6. Aplicați o cantitate excesivă de produse de îngrijire a pielii

Moderația este binevenită în rutina de îngrijire a pielii. Mai puțin este mai mult în acest caz. Reduceți cantitatea de cremă sau produs hidratant folosit. O cantitate de cremă cât un bănuț este mai mult decât suficientă pentru întreaga suprafață a feței. Folosirea unei cantități excesive supraîncarcă pielea și astupă porii, ceea ce duce la declanșarea episoadelor acneice.

7. Uitați să adoptați o alimentație sănătoasă și să vă hidratați organismul

Rutina de îngrijire a pielii contează mult, dar rețineți că nu va fi utilă dacă nu aveți și o alimentație sănătoasă, abundentă în vitamine și minerale. Trebuie, de asemenea, să consumați suficientă apă pentru a menține corpul hidratat. Dacă vă îngrijiți corpul din interior, acesta, cu siguranță, vă va răsplăti, arătând minunat.