Cum să vă reparați unghiile deteriorate? Încercați acești 4 pași simpli!

Credeți că repararea unghiilor deteriorate este o provocare și durează multe săptămâni? Nu trebuie să fie așa! Tot ce trebuie să faceți este să le acordați ceva timp seara și să urmați acești 4 pași simpli. Dați-ne voie să vă ghidăm în procesul de reparare a celor mai deteriorate unghii.

1. Frecați ulei în patul unghiei

În prezent, beneficiile uleiurilor naturale sunt evidente pentru oricine. Știm cu toții efectele acestora asupra pielii și părului. Știați să multe uleiuri îmbunătățesc și condiția unghiilor? Aplicarea prin frecare a uleiului de ricin, argan, migdale sau avocado în patul unghiei nu doar previne deshidratarea sau ruperea, ci și redă frumusețea unghiilor, oferindu-le mai multă elasticitate. Aplicați uleiul preferat la nivelul unghiilor în fiecare seară – veți fi uimite de efecte în doar o săptămână!

2. Unghiile deteriorate adoră aceasă soluție de înmuiere!

Aveți unghiile uscate și deteriorate din cauza aplicării gelului? În afară de aplicare prin frecare a uleiurilor în patul unghiei, puteți încerca câteva soluții de înmuiere care acționează foarte rapid. Vă sugerăm să încercați două soluții de înmuiere cu efecte puternice de hrănire și înfrumusețare.

  • Soluție de înmuiere a unghiilor cu ulei de măsline și suc de lămâie
    Încălziți 1/4 pahar de ulei de măsline și turnați într-un vas mic. Adăugați sucul de la o jumătate de lămâie. Înmuiați unghiile timp de 15 minute. Uscați-le cu un prosop. Repetați procedura de două ori pe săptămână.
  • Soluție de înmuiere a unghiilor cu ulei de măsline și coada calului
    Luați un vas mic din sticlă sau metal și umpleți-l cu o jumătate de pahar de ulei de măsline și două linguri de flori uscate de coada calului (le puteți culege singure dacă este posibil). Fierbeți apa într-o oală și puneți vasul de ulei de măsline și coada calului la aburi pentru a încălzi ușor amestecul – continuați să țineți vasul peste aburi timp de aproximativ o oră. Răciți și înmuiați unghiile timp de 15 minute. Repetați acest tip de baie pentru unghii cel puțin o dată pe săptămână.

3. Balsam de unghii pentru culoare frumoasă și nutriție

În prezent, oferta nu cuprinde doar balsamuri incolore de unghii care nu reușesc să camufleze petele de pe unghii. Dacă unghiile au căpătat o nuanță gălbuie sau dacă puteți observa reziduuri vechi de ojă, optați pentru un balsam de unghii care oferă o culoare delicată. Aceste produse sunt, de obicei, albe lăptoase, bej sau rozalii. Odată aplicate, unghiile capătă un aspect mult mai frumos, în plus, obțin vitamine, ceramide, calciu și alte ingrediente esențiale care facilitează procesul de reparare. Cele mai bune balsamuri de unghii rămân neatinse și nu se cojesc chiar și 7 zile.

3. Cuticule uscate? Înmuiați-le cu o cremă bună!

Cuticulele uscate reprezintă o problemă frecventă. Tăierea acestora nu face decât să înrăutățească problema deoarece cresc rapid și devin mai groase. În loc de a le tăia, optați pentru o cremă eficientă! Alegeți o cremă de cuticule de calitate pentru a hidrata cuticulele și pentru a preveni creșterea rapidă a acestora. Aplicarea regulată a unor produse bune înmoaie și previne uscarea cuticulelor. De asemenea, aceste produse hrănesc patul unghiei, astfel încât este recomandată încorporarea lor în rutina de îngrijire de seară.