Uleiul de măsline în îngrijirea părului – tratament natural de păr cu ulei efectuat acasă

Tratamentul de păr cu ulei efectuat acasă este extrem de popular. Alegem, de obicei, uleiuri de păr sau amestecuri de uleiuri gata preparate. Există un produs care oferă rezultate incredibile, este complet natural şi economic. Cum se foloseşte uleiul de măsline în îngrijirea părului?

Cum acţionează uleiul de măsline?

Uleiul de măsline are proprietăţi excelente de hidratare şi protejare a părului. Acesta acoperă părul cu un strat de protecţie, oferind netezime şi strălucire podoabei capilare. În mod interesant, după utilizarea uleiului de măsline, părul devine mai des, mai rigid (totuşi, uşor de stilizat), mai moale şi mai voluminos. Uleiul de măsline este perfect pentru îngrijirea părului subţire şi electrizat.

Cum se efectuează tratamentul de păr cu ulei de măsline?

Uleiul de măsline presat la rece – fiind, astfel, de cea mai bună calitate – oferă cele mai bune rezultate. Uleiul se poate aplica în două moduri.

1. Tratamentul cu ulei aplicat pe părul ud este o metodă apreciată de multe femei, oferind efecte intense. Datorită acestui tip de terapie, părul obţine un plus de volum şi are o capacitate mai bună de absorbţie a ingredientelor. Există câteva tipuri de tratament cu ulei de măsline pentru păr:

  • tratament de păr cu ulei într-un vas – umpleţi un vas cu apă caldă şi adăugaţi o lingură de ulei de măsline; amestecaţi bine. Înmuiaţi părul în amestec şi eliminaţi apoi excesul de apă. Lăsaţi să acţioneze timp de aproximativ 25 de minute şi spălaţi părul cu un şampon delicat.
  • tratament de păr cu ulei îmbogăţit cu balsam sau mască – adăugaţi câteva picături de ulei de măsline în masca sau balsamul preferat.
  • ser pe bază de ulei – turnaţi 50 ml de apă şi 50 ml de ulei de măsline într-un pulverizator şi (opţional) adăugaţi două linguri de balsam, mască sau un produs semifabricat la alegere. Amestecaţi ingredientele bine şi pulverizaţi serul la nivelul părului. După o jumătate de oră, îndepărtaţi utilizând un şampon delicat. Finalizaţi terapia prin masarea unui balsam sau ser leave-in pe toată lungimea firului de păr.

2. Tratamentul cu ulei aplicat pe părul uscat durează mult mai puţin decât versiunea pe păr umed, dar, conform multor opinii, nu oferă efecte la fel de spectaculoase. Versiunile de tratament pe păr uscat includ:

  • tratament cu ulei înainte de spălarea părului – ideal pentru femeile care nu au foarte mult timp la dispoziție. Aplicaţi ulei de măsline cu 30 de minute înainte de spălarea părului sau peste noapte (dacă doriţi să spălaţi părul dimineaţa).
  • ulei de măsline în loc de ser pe bază de silicon – aplicaţi o cantitate mică de ulei imediat după rutina de uscare a părului la nivelul vârfurilor şi lungimii părului pentru a stiliza eficient şuviţele rebele.
  • ulei de măsiline plus ser pe bază de silicon – pe de o parte, amestecul ambelor produse protejează părul împotriva factorilor externi şi, pe de altă parte, hrăneşte şi hidratează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *