SPA acasă la sfârşit de săptămână – Frumoasă din cap până în picioare datorită tratamentelor DIY

Un sfârşit de săptămână fără petreceri sau cluburi? Sună perfect! Este timpul ideal pentru a permite corpului şi părului să se regenereze şi pentru a vă relaxa mintea. Doriţi să vă reîntoarceţi luni la serviciu şi toţi colegii să vă întrebe dacă v-aţi schimbat coafura şi să vă spună că arătaţi minunat? Să începem: verificaţi dacă aveţi aceste ingrediente acasă şi începeţi sfârşitul de săptămână  cu un SPA de înfrumuseţare şi relaxare.

1. DIY: mască de păr preparată acasă cu avocado şi banană

Această mască de păr uşor de preparat are o acţiune extraordinară. O puteţi aplica atât la nivelul părului, cât şi al scalpului.

Există două moduri de preparare:

  • adăugaţi uleiul natural preferat în ingrediente.
  • aplicaţi masca fără ulei şi lăsaţi să acţioneze 20-40 de minute, iar apoi aplicaţi un tratament cu ulei de păr în aceeaşi zi şi lăsaţi să acţioneze toată noaptea sau aplicaţi în ziua următoare.

Masca de păr cu avocado consolidează minunat părul şi regenerează scalpul, hidratează, intensifică strălucirea şi ridică rădăcinile părului, stimulând volumul.

Reţetă pentru mască de păr

  • o jumătate de banană,
  • o jumătate de avocado,
  • o jumătate de lingură de ulei natural (argan, macadamia, jojoba etc.),
  • 1 lingură de iaurt simplu.

Amestecaţi bine ingredientele (fructele trebuie pisate pentru  a o obţine o pastă omogenă). Aplicaţi masca şi lăsaţi să acţioneze 20-40 de minute (în funcţie de cât timp aveţi la dispoziţie), îndepărtaţi masca şi spălaţi părul.

2. Mască facială preparată acasă de regenerare şi relaxare

Hrănirea pielii este un alt element esenţial al unui SPA efectuat acasă la sfârşit de săptămână. Tratamentul va hrăni tenul, va reda nuanţa frumoasă a pielii, va conferi fermitate şi va îndepărta semnele de oboseală.

Puteţi schimba uşor modul de acţiune a măştii şi adapta la tipul dumneavoastră de ten utilizând uleiuri naturale. Adăugaţi ulei de argan sau jojoba cu proprietăţi de anti-îmbătrânire şi calmare pentru a controla secreţia de sebum. Sucul de Aloe este recomandat în special pentru tenul problematic, aşa că îl puteţi omite şi înlocui, de exemplu, cu apă de trandafir.

Reţetă pentru tratament facial

  • jumătate de banană
  • 1 lingură de cacao
  • o jumătate de linguriţă de suc de aloe sau apă de trandafir
  • câteva picături de ulei de jojoba sau argan

Amestecaţi componentele până la formarea unui preparat omogen. Aplicaţi masca la nivelul tenului şi îndepărtaţi după 15 minute cu apă călduţă. Utilizaţi tonerul preferat sau apă de trandafir, apoi aplicaţi un produs de hidratare.

3. Benzi DIY de purificare a porilor

În loc de a cumpăra benzi cu cărbune din magazine, preparaţi un produs la fel de eficient de purificare a porilor pielii şi de îndepărtare a punctelor negre. Înainte de aplicare, o baie de aburi este o idee minunată, aceasta dilatând eficient porii.

Cum se efectuează o baie de aburi facială? Introduceţi o lingură de flori de mușeţel și apă fiartă într-un vas şi aplicaţi un prosop pe cap, stând deasupra vasului. Prosopul previne împrăştierea aburilor şi creează mediul necesar pentru deschiderea porilor. Odată ce pielea este pregătită pentru pasul următor, este timpul să aplicaţi benzile cu cărbune preparate acasă, care sunt la fel de uşor de făcut precum baia de aburi.

Bateţi un ou şi aplicaţi la nivelul zonelor de piele acoperite cu puncte negre (nas, bărbie, frunte etc.). Apoi, acoperiţi zonele cu bucăţi de şerveţel sau hărtie igienică (înmuiate în apă aproximativ 2 ore înainte de tratament, eliminaţi uşor excesul până devin umede). Înainte de procedură, o idee bună este să tăiaţi şerveţelele în dimensiunea potrivită pentru zonele de piele pe care doriţi să le purificați.

4. Baie de picioare DIY

Este întotdeauna o idee minunată să vă îngrijiţi picioarele. Oricând aveţi un pic de timp liber, relaxaţi-le pentru a nu vă provoca durere sau motive de îngrijorare pe parcursul săptămânii. O baie este o combinaţie perfectă de relaxare şi de îngrijire a pielii.

Reţetă pentru o baie de picioare

Dizolvaţi 5-6 linguri de praf de copt într-un vas. Îmbogăţiţi cu 2-3 linguri de ulei natural şi câteva picături de mentă sau ulei esenţial de eucalipt. Praful de copt ajută la înmuierea pielii aspre şi la îndepărtarea bătăturilor de pe călcâie. De asemenea, este un agent minunat de dezinfectare – băile zilnice cu praf de copt reduc incredibil transpiraţia excesivă a picioarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *