TOP 4 Tendințe de frumusețe – Ce trenduri domină în îngrijirea pielii și machiaj?

An de an, tendințele în machiaj și înfrumusețare se schimbă. Totuși, există câteva tendințe de frumusețe care domină neîntrerupte de mulți ani la rând. Știți care sunt cele mai populare? Iată 4 tendințe de frumusețe pe care merită să le reținem!

1 Tendința pielii pline de strălucire

Pielea cu strălucire sănătoasă este una dintre tendințele care au cucerit social media și inimile a mii de femei. Așa cum era și cazul! În definitiv, nimic nu este mai frumos decât o piele strălucitoare. Secretul unei fețe cu aspect mai tânăr și mai sănătos este pielea radiantă, plină de viață.

Evident, efectul de strălucire poate fi obținut în numeroase moduri. În machiaj, sunt folosite, de obicei, diferite forme de iluminator – cel mai indicat este iluminatorul satinat-perlat pentru a preveni efectul de strălucire artificială. Totuși, merită să luăm în considerare obținerea unei pieli radinate din interior prin asigurarea hidratării corespunzătoare și prin folosirea cosmeticelor cu vitamina C, de ex. serul facial.

2 Tendința superalimentelor folosite în cosmetice

Este foarte important să folosim produse cosmetice de calitate superioară și de aceea, tendința care este populară de câțiva ani este o tendință care se concentrează pe folosirea așa-numitelor superalimente în compoziție. Acestea ingrediente sunt bine cunoscute în bucătărie și conțin numeroase substanțe benefice cu impact pozitiv asupra pielii. Superalimentele cele mai utilizate în cosmetice sunt varza kale, semințele de in, cătina, aloe, semințele de chia, algele sau trandafirul sălbatic. Aceste ingrediente pot avea formă de extract sau ulei – cel mai important pentru noi este să fie plasate la începutul listei INCI a unui anumit cosmetic deoarece garantează că fiecare picătură de ser sau cremă conține o cantitate mare. 

3 Tendința tratamentelor pe bază de acizi

Acizii devin din ce în ce mai populari în îngrijirea pielii. Până recent, eram foarte precaute să-i utilizăm și păream un pic temătoare, însă în prezent, aceștia au devenit o parte permanentă a ritualului de înfrumusețare. Acest lucru este benefic deoarece un acid bine ales garantează o piele frumoasă, netedă și strălucitoare, care nu prezintă zone decolorate – elimină acneea, estompează petele și reduce ridurile.

Acizii sunt folosiți mai ales în tratamentele profesionale, efectuate în saloanele de înfrumusețare. Totuși, în aceste facilități, acizii sunt aplicați în concentrație mai ridicată și au o acțiune mai intensă. Cu toate acestea, acum puteți folosi acizi cu ușurință în îngrijirea pielii, acasă, folosind creme, geluri sau măști faciale cu acizi delicați.

Rețineți doar să evitați aplicarea acizilor vara. De ce? Acizii sunt recunoscuți pentru acțiunea puternică de exfoliere care elimină celulele moarte ale pielii și toate reziduurile care se acumulează la nivelul pielii – de asemenea bariera naturală de protecție. Prin urmare, acizii pot face pielea mai vulnerabilă, de ex. la razele soarelui, până la refacerea stratului hidrolipidic.

4 Tendința iluminării

Din fericire, timpurile când ne doream să ne afișăm bronzul și să ne închidem la culoare și conturăm pielea sunt în urmă. Astăzi, tendința de înfrumusețare este pielea luminoasă și unul dintre cele mai importante aspecte de reținut este să ne iluminăm pielea în timpul rutinei de îngrijire a pielii. Alegem fonduri de ten naturale, câteodată cu un ton mai deschise pentru a oferi pielii un aspect mai tânăr. Ne concetrăm din ce în ce mai mult pe protejarea pielii împotriva soarelui și evităm bronzul cu orice preț – este benefic pentru noi.