Pudră de bambus, orez și banană – care este diferența și pe care să o alegem?

Căutați o pudră naturală pentru piele? Cu siguranță ați aflat că cele mai populare produse printre toate mărcile de înfrumusețare sunt pudrele cu banană, orez și bambus. Pudra de banană lasă o nuanță gălbuie și caldă la nivelul pielii, în timp ce cele de bambus și orez sunt identice: albe și delicate. Care este diferența? Ce pudră să alegeți?

Pudra de orez – pentru cine?

Pudra de orez este pulverulentă și are o textură satinată care se poate simți la atingere. Este perfectă pentru femeile cu ten gras deoarece absoarbe sebumul și matifiază pielea, menținând-o frumoasă și proaspătă timp de multe ore. În plus, această pudră oferă un aspect final subtil și natural. Nu toată lumea știe că pudra de orez poate fi aplicată nu doar ca un produs final, ci și ca bază pentru fondul de ten. Nu conține talc, astfel încât nu astupă porii.

Pudra de bambus – pentru cine?

Știați că pudra de bambus este alcătuită dintr-un tip special de bambus? Acesta crește doar în India. Această pudră este 100% naturală și va fi, cu siguranță, un înlocuitor minunat și accesibil pentru pudrele minerale scumpe. Are o acțiune antibacteriană impresionantă, chiar mai bună decât pudra de orez, astfel încât persoanele afectate de acnee îi vor aprecia proprietățile. În plus, regenerează pielea.

Evident, acest produs nu este recomandat doar pentru tenul gras, ci pentru toate tipurile de piele. Aplicarea regulată a pudrei de bambus va îmbunătăți condiția pielii. Totuși, este indicat să alegeți un produs cosmetic de calitate: pudra de bambus natural ar trebui să conține 90% siliciu. Nu trebuie să conțină siliconi sau pigmenți artificiali.

Pudra de banană – pentru cine?

Pudra de banană – după cum am menționat la început – are o culoare ușor gălbuie, astfel încât nu este complet translucidă. De aceea, este recomandată pentru tenul mai închis la culoare, în nuanțe ușor măslinii. Este perfectă ca element final de machiaj și este minunată pentru toate tipurile de piele pentru a fixa machiajul și oferi un aspect satinat.

Această pudră este foarte ușoară, astfel încât este o opțiune minunată pentru vară deoarece este potrivită pentru pielea bronzată, prevenind aspectul pal. Pudra de banană este, de asemenea, ideală pentru pielea cuperozică.

Cum se aplică toate aceste pudre: de orez, de bambus, de banană?

Aceste pudre necesită metodă speciale de aplicare? Ceea ce contează este moderația și adăugarea treptată a unor cantități mici de pudră cu ajutorul unei pensule mari de machiaj. În caz contrar, puteți obține pete albicioase, inestetice. Acest tip de cosmetic are o eficiență ridicată și nu veți avea nevoie de o cantitate mare pentru matifierea pielii. Este mai indicat să adăugați gradual pudra pentru a intensifica efectul de matifiere în loc de a adăuga prea mult la prima aplicare deoarece pudra se va acumula în toate cutele și ridurile și toate imperfecțiunile vor deveni mai vizibile.