Unde ne simţim cel mai comod şi suntem cele mai libere şi, pur şi simplu, mai fericite? Acasă, desigur. Puteţi fi în largul vostru şi casa voastră este locul unde vă puteţi odihni cel mai bine. De aceea, ar trebui să vă folosiţi de acest sanctuar pentru a vă crea propriul SPA, similar ritualurilor oferite de saloanele exclusive de înfrumuseţare. Cum facem asta? Iată aici modurile prin care vă puteţi relaxa corpul şi spiritul acasă.
1. Relaxare = Baie
Evident, nu poate fi doar o baie obişnuită – faceţi o baie perfectă: luaţi săruri de baie (sarea de lavandă are una dintre cele mai relaxante arome), uleiuri aromate şi un arzător, beţişoare şi lumânări aromate… Cu alte cuvinte, creaţi o atmosferă neobişnuită, plăcută şi relaxantă în baie pentru a vă odihni şi destinde, datorită sărurilor de baie efervescente, aromelor minunate şi subtile şi spumei pufoase. Lumânările şi muzica relaxantă, cu siguranţă, vor intensifica această atmosferă. În orice caz, reţineţi că nici cea mai relaxantă baie nu trebuie „făcută în exces” – 20 de minute este timpul maxim în care pielea voastră ar trebui să stea în apă caldă. O baie mai îndelungată va avea un efect advers nedorit – va deshidrata pielea în loc de a o regenera şi calma.
2. Scrub parfumat – confort & îngrijirea corpului
Băile şi parfumurile învăluie simţurile, dar ar fi drăguţ să faceţi ceva benefic şi pentru piele. Alegeţi un scrub şi masaţi delicat pielea prin mişcări circulare. Puteţi încerca un produs cumpărat din magazin, dar scruburile DIY oferă, de asemenea, rezultate minunate. Amestecaţi zaţul de cafea cu un ulei natural (uleiul de măsline acţionează perfect) şi 2-3 picături din uleiul esenţial preferat. Dacă doriţi un efect anti-celulită, adăugaţi ulei esenţial de grapefruit.
Alte substanţe eficiente de combatere a celulitei, găsite în bucătărie, includ zahărul, sarea de Himalaya, fulgii de ovăz.
3. Nor de bule pe faţă!
Un masaj benefic va fi bine-venit li pentru pielea facială. Acum, pielea este bine hidratată şi absoarbe mai multe substanţe, datorită băii şi aburilor din baie. Este momentul perfect pentru a aplica o mască. Masca facială efervescentă cu bule este acum la modă – nu numai că hidratează pielea şi oferă exigen, dar este ideală şi pentru ritualurile SPA, transformându-se într-o spumă moale şi delicată la nivelul tenului. Puteţi încerca acestă senzaţie incredibilă şi atât de relaxantă în timpul unei sesiuni SPA de seară, chiar acasă.
4. SPA pentru păr – uleiuri orientale, naturale
Dacă doriţi să redaţi vitalitatea, hidratarea şi strălucirea părului dumneavoastră – alegeţi uleiuri naturale şi trataţi-vă părul cu un ritual oriental. Este un tratament antic, care a fost utilizat şi adorat de femeile indiene de secole. Cel mai bine este să alegeţi un amestec echilibrat de uleiuri nerafinate, presate la rece pentru tipul dumneavoastră de păr. Veţi obţine o mulţime de beneficii – repararea părului, stimularea nivelului de hidratare, relaxarea scalpului. Tratamentele cu ulei pentru păr şi scalp reprezintă un ritual SPA revoluţionar – sunt sigură că îi veţi dezvălui puterea mistică şi beneficiile incredibile pentru păr. Tratamentele cu ulei pentru păr efectuate cu regularitate îmbunătăţesc structura părului, protejează împotriva deteriorării şi toxinelor, stimulează funcţionarea bulbilor şi accelerează creşterea părului. Pregătiţi-vă pentru apariţia unor noi fire de păr şi unei podoabe capilare puternice, voluminoase şi strălucitoare.
Mai există încă un beneficiu oferit de tratamentul de păr cu ulei: în timp de uleiul ales „acţionează” asupra părului, vă puteţi relaxa şi asculta muzică, citi o carte sau privi serialul TV preferat.
5. SPA pentru mâini şi picioare
Pielea mâinilor şi picioarelor necesită aceeaşi îngrijire şi atenţie precum toate celelalte zone ale corpului. O loţiune nu este suficientă pentru o reparare completă, prin urmare, trataţi-vă mâinile şi picioarele cu o baie relaxantă din când în când. După acest tip de baie, picioarele dumneavoastră vor fi pregătite pentru o loţiune puternic hidratantă.
Nici mâinile dumneavoastră nu vor spune nu unei băi – menţineţi-le în apă caldă (infuzată cu 2 linguri de ulei natural şi o lingură de suc de lămâie) timp de aproximativ 10 minute. Acest tratament hrăneşte pielea şi întăreşte unghiile.
Lasă un răspuns