Laminarea sprâncenelor explicată: Tot ce trebuie să știți!

Laminarea sprâncenelor este una dintre cele mai recente tendințe de înfrumusețare! Tratamentul oferă sprâncene impecabile pentru câteva săptămâni. Ce minunat ar fi să dormim mai mult sau să ne bem cafeaua în loc de a petrece momente prețioase modelându-ne sprâncenele, nu-i așa?

Ce este laminarea sprâncenelor?

Laminarea este un tratament avansat de stilizare, efectuat de un specialist: cosmetician sau estetician într-un salon. Procedura nu este la fel de invazivă precum micropigmentarea. Și efectul este mai subtil. Datorită laminării, sprâncenele capăta un aspect impecabil și natural.

În ce consta laminarea sprâncenelor?

Tratamentul disciplinează firele de păr ale sprâncenelor și le netezește. De asemenea, le repară și le consolidează. Laminarea sprâncenelor este o procedură non-invazivă și complet sigură.

Procedura constă în patru etape simple. Curățarea și aplicarea a trei produse:

  1. Mai întâi, zona sprâncenelor este degresată și curățată pentru a crea condiții perfecte de absorbție.
  2. Apoi, se aplică primul produs. Acidul tioglicolic face sprâncenele mai flexibile și mai ușor de stilizat. Acidul rupe legăturile disulfurice din păr pentru a deschide cuticulele (același lucru se întâmplă în timpul tratamentului de netezire cu cheratină, de exemplu). Sprâncenele sunt acoperite cu un strat lipicios. 
  3. Următorul pas implică aplicarea unui produs cu cheratină pentru a menține sprâncenele sănătoase și puternice și pentru a prelungi durabilitatea efectelor tratamentului. Apoi, sprâncenele sunt din nou acoperite cu un strat lipicios.
  4. La sfârșit, se folosesc uleiuri vegetale pentru a oferi sprâncenelor mai multă strălucire și pentru a intensifica rezultatul final.

Evident, puteți, de asemenea, modela sau vopsi sprâncenele pentru a completa tratamentul, însă alegerea depinde de voi și de efectul dorit.