5 remedii de efectuat acasă pentru unghii uimitoare, sănătoase

Unghiile, exact ca și mâinile, trebuie bine îngrijire dacă ne dorim să arătăm impecabil. Evident, ne dorim ca acestea să fie sănătoase și puternice. Cum să obținem unghii uimitoare folosind remedii acasă? Continuați să citiți pentru a descoperii metode încercate și de încredere de înfrumusețare a unghiilor!

5 remedii de efectuat acasă pentru unghii mai puternice și mai frumoase

1. Piliți unghiile!

Rețineți să folosiți o pilă bună care nu rupe marginile ughiilor. Poate că deteriorarea nu este vizibilă cu ochiul liber, dar pilirea neadecvată a unghiilor provoacă ruperea și despicarea unghiilor (detergenții, apa și bacteriile pătrund în interior). Un alt aspect de reținut: pilirea unghiilor se efectuează în aceeași direcție. Pilele de sticlă și hârtie sunt cele mai bune opțiuni, prin urmare, includeți una în trusa voastră de frumusețe.

2. Îngrijiți-vă unghiile cu delicatețe

Aveți obiceiul să decojiți oja? Folosiți mănuși atunci când faceți curat în casă? Vă roadeți unghiile sau cuticulele? Obiceiurile proaste accelerează procesul de deteriorare a unghiilor, ca să nu mai menționăm riscurile de sănătate, luând în considerare că introduceți unghiile pline de bacterii în gură… Este recomandat să renunțați la obiceiul de a vă roade unghiile și să achiziționați un ulei bun de cuticule pentru prevenirea deshidratării pielii.

3. Alimentație pentru unghii sănătoase

Unghiile noastre au nevoie de hrănire precum corpul, pielea și părul. Pentru a le menține sănătoase și rezistente la deteriorare, este necesar să le oferiți vitamine precum vitamina B (consolidează, previne ruperea), vitamina A (îmbunătățește aspectul unghiilor și pielii), vitamina E (reconsolidează și repară patul unghiei). Pentru unghii sănătoase, asigurați-vă necesarul de microelemente: zinc, calciu și fosfor care fac unghiile mai rezistente, stimulează creșterea și previn aspectul fragil. Planta coada calului este o sursă prețioasă de substanțe nutritive care ne oferă unghii și păr mai frumoase. Puteți administra suplimente sau consuma ceai de coada calului.

Bine de știut!

Unghiile sunt alcătuite în mare parte din cheratină, care este o proteină. De aceea, este recomandat să consumați alimentele bogate în proteine: iaurt simplu, lapte, brânză, brânză de vacă, ouă, carne.

4. Oja și balsamul de unghii

Doriți unghii sănătoase și frumoase? Stimulați-le creșterea folosind un balsam de unghii potrivit. Puteți folosi fie un produs pe bază de ulei, aplicându-l la nivelul unghiilor (ideal înainte de culcare când nu mai trebuie să vă folosiți mâinile) sau un balsam obișnuit folosit precum oja de unghii. Mărcile cosmetice oferă balsamuri de unghii colorate (bej, roz, alb, maro deschis) care oferă o nuanță drăguță chiar dacă unghiile sunt decolorate. Acestea oferă unghiilor un aspect sănătos, hrănindu-le, reparându-le și prevenind deteriorarea în același timp.

5. Tratamente naturale pentru unghii superbe

Tratamentele de unghii DIY sunt foarte populare și recomandate de multe femei. Le puteți efectua acasă cu usurință! Aplicați ulei de ricin sau aragan la nivelul unghiilor sau într-un vas și adăugați un pic de suc de lămâie pentru a crea o soluție de înmuiere. Sucul de lămâie oferă luminozitate unghiilor, îmbunătățește culoarea și facilitează repararea unghiilor datorită substanțelor nutritive din ulei. Uleiul de măsline este un balsam minunat și natural de unghii: încălziți-l ușor și înmuiați degetele. Infuzia de urzică și de coada calului este, de asemenea, o soluție puternică de consolidare a unghiilor!