Idei de îngrijire a picioarelor iarna

De obicei, ne expunem picioarele doar în timpul verii, prin urmare, avem tendinţa de a le îngriji, de asemenea, doar vara. În orice caz, pentru propriul confort, picioarele at trebui îngrijite bine tot timpul anului. Este adevărat că iarna această sarcină este mult mai complicată. Aceasta deoarece ciorapii călduroşi şi încălţămintea de iarnă, care protejează împotriva frigului, acoperă strâns picioarele, determinând o transpiraţie mai intensă decât de obicei. Cum să ne îngrijim picioarele pentru a preveni acest lucru? Bătături la nivelul călcâielor, călcâie crăpate, picioare transpirate – există remedii? Aflaţi cum să ne îngrijim adecvat pielea uscată în timpul iernii. 

Bătături la nivelul călcâielor – remedii

Iarna, purtăm încălţăminte grea, izolată, prin urmare, avem tendinţa de a avea picioare îngheţate sau încălzie excesiv. Drept consecinţă, epiderma devine cornoasă şi groasă. Aceste aspecte pot fi controlate, cu condiţia să ne îngrijim picioarele cu regularitate. Cu ce începem? Cu o baie de înmuiere a pielii. Pentru a o pregăti, vom avea nevoie de ulei, săruri de baie, uleiuri hidratante sau antiseptice, disponibile în magazinele cu produse medicale ortopedice sau în magazinele cu produse medicinale pe bază de plante şi, desigur, apă fierbinte. După câteva minute de înmuiere a picioarelor, puteţi începe să îndepărtaţi epiderma. În acest scop, se recomandă achiziţionarea unui aparat de răzuire a picioarelor, o pilă sau un scrub de picioare. Dispozitivul de răzuire a picioarelor nu este întotdeauna recomandat, deoarece este destul de dur, prin urmare, este mai bine să folosiţi o pilă sau un scrub de picioare. Acest tip de baie este recomandat o dată pe săptămână.

O greşeala fundamentală este de a îndepărta pielea moartă prea frecvent sau prea intens. Această acţiune poate avea efectul opus celui intenţionat. Dacă o facem prea frecvent, epiderma va creşte mai rapid, de asemenea, dacă frecăm pielea prea intens, putem deteriora stratul de pielea şi ne putem expune astfel unor infecţii fungice sau becteriene. De aceea, moderaţia este esenţială. De fapt, putem îndepărta epiderma regulat – în medie, o dată sau de două ori pe săptămână, dar nu mai des de atât. Efectele vor apărea rapid.

Îngrijirea pielii uscate a picioarelor

Picioare cu piele netedă şi moale – acesta este efectul acţiunilor noastre până în acest punct. Acum, acestea ar trebui să fie hrănite şi hidratate corespunzător. Majoritatea cremelor asigură netezime şi fermitate pielii picioarelor. Efectul durează 24 de ore. Un astfel de tratament ar trebui efectuat în fiecare seară.

Călcâie crăpate – remedii

În cele mai multe cazuri, călcâiele devin uscate şi crăpate, iar pielea creşte la o viteză suprinzătoare. În această situaţie, ar trebui să aplicaţi o cremă de înmuiere a pielii în fiecare seară după baie. Sunt recomandate cremele care conţin ulei de jojoba, de avocado sau extract de salvie. În cazul călcâielor tari şi crăpate, este recomandată alegerea cremelor sau unguentelor pe bază de seu de cerb, ceară de albine, parafină sau ulei de migdale.

Picioare transpirate – remedii

Înainte de a ne pune ciorapii sau dresul, ar trebui să pulverizăm pielea cu un deodorant sau să aplicăm pudră de talc. Produsele disponibile pe piaţă împrospătează şi protejează picioarele de mirosurile neplăcute şi, de cele mai multe ori, conţin ingrediente cu proprietăţi antibacteriene.

Tipul de încălţăminte purtat are, de asemenea, o importanţă majoră în îngrijirea picioarelor. Pentru a evita mirosul neplăcut de transpiraţie, schimbaţi-vă încălţămintea la fiecare 4 ore sau utilizaţi un spray de pantofi cu efect antifungic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *