Îngrijirea de bază a unghiilor

Indiferent dacă ești cineva care se bucură de o manichiură profesionistă sau dacă îți place să te îngrijești singur de unghiile tale, este esențial să înțelegi principiile de bază ale îngrijirii unghiilor.
În acest blog, vom discuta despre tehnici esențiale, produse de îngrijire a unghiilor și sfaturi pentru menținerea unghiilor sănătoase și puternice.

1. Utensile esențiale pentru îngrijirea unghiilor

Înainte de a începe rutina ta de îngrijire a unghiilor, este important să ai la îndemână toate instrumentele necesare. Acestea includ:

 • Pila de unghii: Aceasta este utilizată pentru a da formă unghiilor și pentru a preveni exfolierea acestora.
 • Clește de unghii: Instrument indispensabil pentru o tăiere precisă a unghiilor.
 • Buffer: Aceasta este o unealtă care îți va ajuta unghiile să arate netede și lucioase și să elimini orice urmă de smalț. Un buffer de calitate va avea cel puțin patru fețe cu diferite granulații.
 • Bază și Top Coat: Acestea sunt produse esențiale dacă iti vopsești unghiile. Baza ajută la protejarea unghiei de pigmenții din lacul de unghii și împiedică îngălbenirea acesteia, în timp ce Top Coat oferă un finish lucios și ajută la prelungirea duratei de viață a manichiurii.
 • Produse de hidratare: Vitale pentru menținerea unghiilor și a cuticulelor hidratate, produsele de hidratare pot include uleiuri, loțiuni și creme speciale.

2. Tehnici de bază în îngrijirea unghiilor

Cunoașterea tehnicilor de bază pot face o mare diferență în aspectul și sănătatea unghiilor tale. Acestea includ următoarele:

 1. Tăierea corectă a unghiilor: Unghiile ar trebui întotdeauna tăiate drept, cu colțurile rotunjite ușor cu pila de unghii, pentru a preveni încorporarea acestora.
 2. Polizarea unghiilor: Unghiile ar trebui să fie întotdeauna păstrate netede, fără asperități, aceasta contribuind la prevenirea ruperii și exfolierii lor.
 3. Hidratarea: Unghiile, asemenea pielii, au nevoie de hidratare pentru a fi sănătoase. De aceea este important să utilizezi în mod regulat un produs de hidratare.
 4. Evitarea contactului cu apă excesivă: Unghiile umflate sunt mai sensibile, așadar s-ar putea deteriora sau exfolia mai ușor.
 5. Alimentația: O alimentație sănătoasă și echilibrată va contribui la sănătatea unghiilor tale. Vitaminele A și B, proteinele, fierul, calciul, acizii grași omega 3 și zincul sunt cu toții aliați ai unghiilor sănătoase.

3. Combaterea problemelor unghiilor

Încorporarea unghiilor, unghiile fragile, exfoliarea sau îngălbenirea unghiilor sunt probleme comune cu care ne confruntăm. Iată câteva sfaturi pentru a le combate:

 • Încorporarea unghiilor: Această problemă poate fi prevenită prin tăierea corectă a unghiilor menționată anterior. De asemenea, este important să nu-ți tai colțurile unghiilor prea adânc.
 • Unghiile fragile: Acest lucru poate fi cauzat de deshidratare sau de lipsa anumitor nutrienți. Asigurați-vă că luați suficiente vitamine și minerale și folosiți un produs de îngrijire a unghiilor cu conținut de keratină.
 • Exfolierea unghiilor: Preveniți acest lucru prin păstrarea unghiilor hidratate și prin evitarea contactului excesiv cu apa.
 • Îngălbenirea unghiilor: Acesta poate fi cauzat de utilizarea regulată a lacului de unghii fără bază. Încercați să faceți pauză de la vopsirea unghiilor câteva zile și să folosiți un produs de îngrijire a unghiilor care să prevină îngălbenirea.

Concluzie

Îngrijirea corectă a unghiilor este esențială pentru a avea un aspect îngrijit și pentru a preveni probleme precum încorporarea unghiilor sau exfolierea acestora. Prin urmare, este important să avem grijă de unghiile noastre, să folosim produse de calitate și să avem o alimentație sănătoasă. De asemenea, nu trebuie să uităm că, atunci când avem o problemă cu unghiile noastre, trebuie să consultăm un specialist.