Piele tânără şi impecabilă – 7 trucuri uşoare & eficiente

Pielea corpului nu îmbătrâneste la fel de vizibil ca pielea facială – dar, la o anumită vârstă, se poate observa că îşi pierde fermitatea, devenind mai ternă şi mai dură. Epiderna devine mai puţin elastică şi modificările de culoare sau petele pigmentare îşi pot face apariţia pe tot corpul. Primele riduri apar, de cele mai multe ori, la nivelul liniei gâtului şi pe gât. Este posibil să ne îngrijim pielea corpului, menţinându-i aspectul neted şi tineresc? Da, desigur! Vă vom arată cum să procedaţi.

Cum să menţinem pielea corpului tânără şi impecabilă? 

1. Aplicaţi uleiuri şi hidrataţi pielea

Multe dintre dumneavoastră renunţă la utilizarea loţiunilor de corp – de obicei, dimineaţă, pur şi simplu, nu avem suficient timp deoarece suntem pe grabă spre serviciu sau pentru a ne îndeplini treburile zilnice. Aplicarea uleiurilor şi hidratarea pielii cu un produs cosmetic adecvat sunt aspecte foarte importante. În primul rând, fără o doză corespunzătoare de hidratare, pielea începe să se usuce şi să îşi piardă fermitarea mai rapid şi, astfel, ridurile şi liniile fine pot apărea. În al doilea rând, loţiunea de corp protejează de efectele adverse ale radiaţiilor solare şi de toxinele din mediu.

La achiziţionarea unui cosmetic pentru îngrijirea corpului – verificaţi întotdeauna dacă are o compoziţie suficient de bogată. Ei bine, dacă balsamul abundă în uleiuri naturale de corp – produsul nu numai că va hrăni şi preveni deshidratarea, dar şi va proteja pielea de uscare şi va îi va oferi o mulţime de vitamine şi minerale. Cele mai recomandate şi eficiente uleiuri anti-îmbătrânire sunt uleiul de argan şi untul de shea. Cel mai bine este să le utilizăm peste noapte, pentru a avea timp suficient să pătrundă în piele şi să o hrănească eficient.

2. Exfoliaţi cu regularitate

Scrub-urile de corp sunt o metodă minunată de a elimina celulele moarte, de a netezi şi de a conferi luminozitate pielii, precum şi de a întări circulaţia subcutanată. În acest mod, toxinele vor fi îndepărtate mai rapid din celulele pielii, iar corpul va deveni mai ferm, fără pete pigmentare. În plus, scrub-urile de corp detoxifiază pielea şi facilitează absorbţia mai bună şi mai profundă a ingredientelor din compoziţia balsamurilor şi loţiunilor în epidermă. Aceasta asigură îmbunătăţirea performanţei ingredientelor active şi, în consecinţă, îmbunătăţirea procedurilor de îngrijire a pielii.

3. Nu fiţi leneşe!

Dacă vă doriţi un corp cu aspect tânăr şi ferm pentru mai mult timp – nu uitaţi de activităţile fizice. Acestea nu trebuie să fie extenuante. Câteodată, o plimbare lungă sau câteva minute de exerciţii în timpul dimineţii sunt suficiente. Încercaţi pilates, yoga sau mergeţi pe bicicletă. Vă va face corpul mai tânăr şi mai ferm fără a depune foarte mult efort. Exerciţiile fizice nu numai că vă vor conferi o formă frumoasă corpului şi vă vor îmbunătăţi starea generală, dar vor elimina mai rapid toxinele de la nivelul celulelor. Astfel, veţi preveni formele severe de celulită şi pieredea elasticităţii pielii.

4. Trataţi-vă cu un SPA acasă

Nu trebuie să mergeţi în centre de SPA pentru a vă trata pielea prin relaxare cu nutriţie intensivă – tot ce aveţi nevoie este o sare de baie, o lumânare şi un dipozitiv de ardere a uleiului în baie. După o baie aromată şi nutritivă, puteţi alege un ulei şi efectua un masaj corporal complet. Pielea relaxată îşi va recăpăta nuanţa frumoasă, fermitatea şi aspectul sănătos. Sărurile de baie vor oferi corpului minerale preţioase, vor relaxa şi calma pielea, în timp ce masajul va face corpul ferm şi elastic.

5. Acordaţi atenţie compoziţiei produselor cosmetice

Această regulă se aplică pielii de toate vârstele – pentru a nu deteriora sau irita pielea – acordaţi atenţie la ce conţine o anumită loţiune sa cremă de corp. Ce mai bine este dacă este alcătuită din ingrediente naturale şi nu conţine substanţe deshidratante pe bază de alcool cu catenă scurtă, parabeni, derivaţi din petrol sau prea mulţi siliconi sau alte substanţe sintetice, produse în laboratoare. Drept rezultat, pielea poate absorbi doar substanţe sigure, cu proprietăţi reale de hrănire şi îngrijire care nu o vor usca sau irita în timp.

6. Protejaţi-vă pielea de radiaţiile UV

Radiaţiile solare sunt extrem de periculoase. Nu numai că provoacă numeroase boli grave de piele, dar şi contribuie la apariţia cancerului. În plus, radiaţiile solare reprezintă unul dintre cei mai importanţi inamici ai pielii. De ce? Radiaţiile deshidratează pielea, reduc flexibilitatea şi cauzează aşa numitul fenomen de foto-îmbătrânire a epidermei. Atunci când achiziţionaţi o loţiune de corp – verificaţi întotdeauna dacă a fost îmbogăţită cu o factor SPF suficient de ridicat.

7. Periaţi corpul

Perierea corpului cu o perie specială din peri naturali oferă o serie de beneficii pielii şi corpului. S-a demonstrat că acest tratament este extrem de simplu, nu necesită mult timp şi, în plus, are un impact asupra întregului organism – îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, accelerează detoxifierea celulară şi ajută la eliminarea celulitei, vergeturiilor, pigementului distribuit neuniform, conferă fermitate corpului şi îmbunătăţeşte absorbţia la nivelul pielii – astfel, pielea absoarbe mai multe ingrediente active în interior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *