8 reguli de îngrijire a frumuseţii iarna

Frigul, zăpada şi aerul îngheţat sunt nemiloase pentru piele… Iarna, vă confruntaţi cu păr deteriorat, iritaţii ale pielii, gene şi sprâncene slăbite. Cum vă puteţi apăra atât de frigul de afară, cât şi de încălzirea centrală din interior?

8 reguli de îngrijire a părului & pielii iarna

1. Opriţi radiatorul

Da, căldura este bună. În orice caz, reţineţi că aerul încălzit este extrem de uscat, ceea ce deteriorează pielea şi prezintă risc pentru vasele de sânge. De aceea, ar trebui să vă asiguraţi că există suficientă umiditate în interior – achiziţionaţi un umidificator. De asemenea, puteţi opri radiatorul de fiecare dată când plecaţi din casă pentru a evita căldura excesivă şi, în consecinţă, deteriorarea vaselor fragile de sânge.

2. Reţineţi să vă curăţaţi bine tenul

Curăţarea este baza îngrijirii pielii – nu doar iarna. Acest sezon facilitează funcţionarea glandelor sebacee şi secreţia unei cantităţi mai mari de sebum, prin urmare, menţinerea pielii curate este esenţială. În afară de o apă micelară bună, utilizaţi un scrub facial – acţionează mai intens şi elimină eficient celulele moarte ale pielii. Scrubul, de asemenea, stimulează reparerea şi reînnoirea pielii, prin urmare, exfoliaţi pielea cel puţin o dată pe săptămână.

3. Adăugaţi uleiuri naturale în rutina de îngrijire

Uleiurile naturale sunt cele mai bune subtanţe pentru piele şi păr în timpul iernii. Acestea sunt potrivite pentru îngrijirea întregului corp, inclusiv tenul şi picioarele! În plus, uleiurile naturale sunt ideale pentru tratamentele cu ulei efectuate acasă. Datorită acizilor graşi, vitaminelor şi fitosterolilor incluşi în uleiuri, vă puteţi regenera părul şi pielea, întări bulbii de păr, purifica scalpul, proteja pielea de factorii externi nefavorabili (îngheţ, vânt puternic, încălzire centrală).

4. Aplicaţi loţiuni de protecţie solară

Radiaţiile UVA şi UVB sunt foarte periculoase, deteriorând pielea şi declanşând într-o secundă procesele de îmbătrânire. Trebuie să vă protejaţi pielea de razele soarelui chiar şi iarna (mai ales dacă vă duceţi la ski sau în drumeţii montane). Cu cât mergeţi la o altitudine mai mare, că atât razele UV vă pot afecta. Pentru a înrăutăţi şi mai mult lucrurile, lumina soarelui este reflectată de zăpadă. Utilizaţi o cremă cu filtru ridicat şi reţineţi să o reaplicaţi la fiecare 2-3 ore.

5. Utilizaţi ser de gene & de sprâncene

Iarna, chiar şi cele mai puternice gene şi cele mai groase sprâncene devin mai fragile şi mai vulnerabile, cu risc crescut de deteriorare. Atât genele, cât şi sprâncenele vor bineveni susţinerea oferită de un ser de întărire. Aplicarea unui astfel de produs este extrem de facilă şi rapidă: reţineţi să aplicaţi produsul o dată pe zi la nivelul liniei genelor/sprâncenelor.

6. Nu uitaţi să vă protejaţi mâinile – purtaţi mănuşi

Pielea mâinilor se deteriorează rapid şi, din păcate, chiar şi cea mai trendy manichiură nu ne poate ajuta. Dacă doriţi să preveniţi îmbătrânirea prematură a mâinilor, purtaţi mănuşi şi aplicaţi o loţiune de mâini – acestea vă vor salva pielea delicată din această zonă.

7. Achiziţionaţi ulei de peşte & acizi graşi benefici

Acizii graşi nesaturaţi sunt esenţiali pentru funcţionarea adecvată a organismului. Mai ales iarna, aceştia sunt utili pentru a combate acţiunea radicalilor liberi. Acizii graşi din uleiurile nerafinate au o acţiune minunată ca ser facial, protejând împotriva poluării şi stresului oxidativ.

8. Protejeaţi-vă buzele & părul

Cred că toată lumea îşi aminteaşte această etapă a rutinei de înfrumuseţare. În orice caz, buzele sunt prima parte a corpului care devine extrem de uscată iarna. Asiguraţi-vă întotdeauna că aveţi un balsam de buze cu voi şi masaţi un pic de ulei natural la nivelul vârfurilor de păr înainte de a ieşi din casă. Vă va salva părul de deteriorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *