Coafură Bună, Un nou trend – Plasarea cocului

În ultima vreme, a devenit din ce în ce mai populară plasarea îngrijită a părului. această tendință vine sub forma „părului tuckat”. Stilul creat prin această tehnică constă în răsucirea părului din zona capului, în așa fel încât să se creeze o barieră între partea superioară a capului și cea inferioară. Acest stil poate fi obținut din varii moduri, dar de obicei implică încrucișarea și răsucirea firelor de păr. Față de alte stiluri de coafuri, acest stil „cocat” este mai puțin formal dar oferă un aspect interesant și versatil care poate fi folosit atât pentru evenimente speciale cât și pentru petrecerile de răsfăț.

Există mai multe avantaje în a opta pentru o coafură „tuckată”. Acesta oferă o apariție mai modernă și contemporană, părul fiind plasat frumos și aranjat, fără prea mult efort. Creată cu degetele, aceasta este o variantă elegantă a unui clasic coc, iar la finalul zilei, este mult mai ușor de curățat. Nu vei mai fi nevoit să folosești produse și unelte complicate pentru a-ți aranja părul, ci vei obține look-ul dorit doar prin simpla încrucișare și învârtire a firelor de păr.

Cu toate acestea, deși există multe avantaje în a opta pentru un astfel de stil, cel mai important este că poți schimba înfățișarea ta oricând dorești. Poți opta pentru o apariție neobișnuită și modernă prin încurcarea firelor de păr într-o învelitoare bună și creearea unui look neașteptat. Aspectul final poate fi unul uscat sau mătăsos, cu sau fără bucle, toate depinzând de textura inițială a părului și de produsele utilizate pentru obținerea unui stil final perfect.

Pentru a ajunge la un look tuckat perfect, nevoia de produse adecvate este esențială. În primul rând, ar fi ideal să folosești un produs pentru îndreptarea părului, cum ar fi un fixativ sau un gel. Acestea dau strălucire, înlătură mătreața și oferă look-ului dorit rezistență. Asigură-te că folosești produse speciale pentru păr tuckat, cum ar fi spray-uri cu finisare și fixativ de păr și produse speciale pentru obținerea unor bucle perfecte.

Apoi, pentru a obține efectul dorit, poți încerca următoarele tehnici:

  • Tehnica încrucișată: Această procedură este destul de simplă și se obține prin încrucișarea firelor de păr între degetele tale, ținându-le presate împreună. După ce ai creeat încrucișarea, folosind spray-uri speciale pentru părul tuckat, poți crea bucle sau onduleură și poți finisa look-ul folosind un fixativ pentru a menține buclele în loc.
  • Tehnica răsucirii: Această tehnică implică răsucirea secțiunilor de păr în jurul pinilor sau în jurul degetelor. Folosind această metodă vei obține un look romantic și modern care arată grozav cu păr de lungime medie. După această procedură, trebuie să fixezi stilul cu ajutorul unui fixativ și apoi poți folosi un produs de strălucire pentru a da mai mult corp și naturalete părului.
  • Tehnica tuckată simplă: Această tehnică de coafare se referă la plasarea părului către urechi și în spatele capului, ceea ce conferă un aspect elegant și drăguț. Începând cu partea superioară a capului, poți să începi să înfășori părul și să îl împachetezi în jurul cocului. După ce ai terminat procedura, fixează look-ul cu grijă, folosind un fixativ, pentru a obține un aspect frumos și lucios.

Odată ce ai înțeles tehnicile de bază și ai încercat să obții un look tuckat care se potrivește cu gusturile tale, poți începe să joci cu anumite elemente. Testează cu diferite tratamente și produse pentru a obține un look foarte diferit, folosind produse ce conțin ingrediente hidratante care sunt special concepute pentru a menține și a întări stilul tuckat.

Cu toate acestea, înainte de a începe să experimentezi cu produsele cosmetice, asigură-te că folosești uleiuri și produse speciale pentru părul tău. Acestea pot fi foarte utile pentru a preveni orice deteriorare a părului și pentru a obține un aspect natural și sănătos. De asemenea, ele pot proteja părul tău de orice influență exterioară – cum ar fi temperaturile ridicate, razele solare și vântul puternic – și pot oferi look-ului tău tuckat rezistență în timp.

În concl