Verificați dacă și voi faceți aceste 6 greșeli frecvente când vă spălați pe cap

Ne spălăm părul de câteva ori pe săptămână și majoritatea dintre noi o facem neatent. V-ați întrebat vreodată dacă o faceți corect? Probabil că tresăriți acum și vă gândiți că spălarea părului este o procedură atât de facilă. În mod surprinzător, există și câteva greșeli pe care majoritatea dintre noi le comitem. Aflați dacă și voi le faceți. Citind mai departe, veți învăța cum să vă spălați părul în mod profesional. 

Cele mai frecvente 6 greșeli în timpul spălării părului

Greșeala 1Aplicați șamponul direct pe scalp.

Aplicați șamponul direct pe scalp? Este prima greșeală majoră. Poate declanșa iritații și mătreață. Procedura corectă este următoarea: aplicați o cantitate mică de șampon în palme și amestecați cu apă, apoi aplicați amestecul pe scalp. Procedând astfel, reduceți efectul dur al șamponului și, de asemenea, vă asigurați că toată suprafața scalpului este acoperită.

Greșeala 2Exfolianți scalpul.

Spălarea scalpului trebuie să fie mai degrabă un masaj decât o exfoliere și scărpinare. Trebuie să masăm delicat scalpul pentru a ne asigura că este bine spălat și că nu încurcăm părul sau irităm pielea delicată a capului. Și alegerea unui șampon potrivit contează. Optați pentru un produs care chiar răspunde nevoilor scalpului dumneavoastră.

Greșeala 3Aplicați șamponul și pe lungimea părului.

Șampoanele sunt concepute pentru a curăța scalpului. Dacă dorim să consolidăm părul, avem nevoie de un balsam sau de o mască. Aplicarea șamponului pe lungimea părului va face mai mult rău decât bine. Aceste produse conțin ingrediente diferite dintr-un motiv: șamponeale vizează spălarea scalpului, în timp ce balsamurile și măștile vizează hidratarea, repararea și hrănirea părului.

Greșeala 4 Nu folosiți un balsam.

Această greșeală este legată de cea anterioară. Nu ne putem aștepta ca șamponul să facă minuni. Dacă ne dorim un păr catifelat, strălucitor și neted, trebuie să folosim produse suplimentare precum o mască sau un balsam. Acesta trebuie aplicat de fiecare dată când ne spălăm pe cap – astfel, părul își menține sănătatea și aspectul încântător. Dacă nu aveți timp pentru aceste tratamente, alegeți un produs care poate fi lăsat în păr aproximativ un minut. Părul frumos merită câteva minute, nu-i așa?

Greșeala 5Folosiți apă fierbinte pentru a clăti părul.

Apa fierbinte este nefavorabilă atât pentru păr, cât și pentru corp. Îngrașă rapid rădăcinile și deshidratează vârfurile părului. Folosiți apă rece pentru a clăti orice produs deoarece aceasta vă va lăsa părului mai neted și descurcat. Trebuie să alocați un pic de timp procedurii de clătire deoarece reziduurile produselor pot provoca mătreață sau supraîncărca părul.

Greșeala 6Înfășurați un prosop în jurul capului după spălare.

Dacă înfășurați părul și scalpul într-un prosop imediat după spălare… comiteți o altă greșeală. Creați căldură care rezultă în îngrășarea părului și slăbirea foliculilor părului. Un tricou din bumbac este o alternativă bună deoarece este mai delicat, astfel încât riscul de deteriorare mecanică este redus.