Mini clasificare a serurilor faciale cu vitamina C: care este cel mai bun?

Ce folosiți pentru a vă îngriji pielea? Chiar și alegerea între creme și seruri se poate dovedi a fi dificilă. Vă recomandăm serurile și întrebarea este: care este cel mai bun ser facial? Cu siguranță, serul bogat în vitamina C cu efect de iluminare și anti-îmbătrânire. Descoperiți cele mai bune seruri faciale cu vitamina C pe care le puteți adăuga în rutina zilnică de îngrijire a pielii.

Popularitatea serurilor cu vitamina C nu ar trebui să ne surprindă. De șa descoperirea proprietăților sale de întinerire și revitalizare, vitamina a devenit populară în produsele de îngrijire a pielii, de la creme și seruri până la fiole și produse de machiaj. Trebuie să rețineți totuși că serurile oferă cel mai puternic efect și conțin cea mai mare concentrație de vitamina C.

Vitamina C în serul facial

Serul are o formulă caracteristică, ușoară, saturată cu ingrediente de îngrijire, de exemplu vitamina C (acidul ascorbic). Trebuie subliniat că acest acid poate avea diferite forme. Cei mai frecvenți derivați ai vitaminei C în INCI produselor cosmetice includ:

 • Palmitat de ascorbil
 • Glicozidă ascorbilă
 • Ascorbat de tetrahexildecil
 • Ascorbil de magneziu
 • Fosfat de ascorbil de sodiu
 • Acid ascorbic etilat

Ce fel de vitamina C ar trebui inclusă pentru a obține cel mai eficient ser? Cu siguranță, ultimul, și anume acidul ascorbic etilat – este o formă stabilă și solubilă în apă, astfel încât pătrude cu ușurință în piele și acționează unde este necesar.

Ce efect are serul facial cu vitamina C?

Aplicarea regulată a unui ser facial de calitate, bogat într-o formă stabilă de vitamina C:

 • protejează împotriva radicalilor liberi și stresului oxidativ.
 • acționează ca scut natural de protecție împotriva razelor UV.
 • previne inflamațiile și reduce riscul de arsuri solare.
 • menține aspectul tânăr, întârziind îmbătrânirea pielii.
 • consolidează și sigilează vasele de sânge fragile.
 • facilitează producția de colagen, care menține elasticitatea pielii.
 • minimalizează liniile fine și asigură aspectul neted al pielii.
 • atenuează eficient petele pigmentare și uniformizează tonul pielii.
 • redă strălucirea tenului, în special dacă fumați sau aveți tenul matur.

Top 10 seruri faciale cu vitamina C: mini clasificarea celor mai bine vândute seruri

Pentru a vă ajuta să selectați un ser facial de îngrijire zilnică a pielii pe bază de vitamina C, am evaluat 10 dintre cele mai bine vândute produse. Care este cel mai bun ser facial cu vitamina C? Am plasat cea mai bune seruri în top și, în timpul evaluării produselor, am luat în considerare prețul și ingredientele, dar și opiniile și satisfacția utilizatoarelor.

[1] Nanoil – Vit. C Face Serum

Nanoil – Vit. C Face Serum
mai multe informații: www.nanoil.ro

Este, cu siguranță, cel mai bine evaluat ser facial cu vitamina C. Nanoil Vitamina C este un ser cu o formulă ultra ușoară care se absoarbe perfect. Este conceput pentru toate tipurile de ten și poate fi utilizat indiferent de vârstă. Pentru un preț competitiv, obțineți 50 ml de ser îmbogățit cu cea mai bună versiune de vitamina C – stabilă și eficientă. Efectul de ten luminos și strălucitor este vizibil după doar câteva aplicări. Aplicarea regulată a produsului Nanoil Vitamin C Face Serum este suficientă pentru a elimina liniile fine, petele pigmentare și capilarele sparte. Acesta este cel mai bun ser facial cu efect de revitalizare, iluminare și anti-îmbătrânire pe care îl puteți selecta, fapt confirmat de mii de recenzii entuziasmate care subliniază că serul Nanoil acționează mai bine decât produsele scumpe pe bază de vitamina C.

[2] Kiehl’s – Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Veți găsi, de asemenea, numeroase comentarii pozitive despre serul Kiehl’s. Este o alegere bună dacă doriți să adăugați radianță feței și să întineriți pielea. Din păcate, acest ser este extrem de scump, fiind unul dintre cele mai costisitoate seruri cu vitamina C. Acțiunea sa se concentrează, în principal, pe prevenirea proceselor de îmbătrânire. Un aspect important este că vitamina C este însoțită de acid hialuronic. Serul are o consistență destul de ușoară și se absoarbe bine, fără a lăsa un strat uleios la nivelul pielii. Se recomandă aplicarea serului zilnic, înainte de culcare, ideal împreună cu crema facială Kiehl’s din aceeași gamă.

[3] The Ordinary – Ascorbyl Glucoside Solution 12%

Produsele minimaliste de înfrumuseșare Ordinary sunt populare în rândul a sute de femei. Nu sunt la fel de costisitoare precum produsele Kiehl’s, iar oferta este foarte vastă. Pe de o parte, este un lucru bun, însă pe de altă parte, este de preferat ca oferta să includă o singură formulă bine concepută decât multe produse de același fel. Ascorbyl Glucoside Solution 12% este cel mai popular ser cu vitamina C din oferta Ordinary. Produsul conține doar 30 de ml de ser, însă formula merită apreciată pentru conținutul de vitamina C pură. Totuși, trebuie reținut că o concentrație prea ridicată de acid ascorbic poate deteriora pielea. Dacă urmați instrucțiunile de utilizare, veți avea certitudinea că serul va atenua petele pigmentare minore, va uniformiza tonul pielii și va proteja împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi.

[4] Sesderma – C-VIT Liposomal Serum

Serul lipozomal cu vitamina C Sesderma este numărul unu pentru unele utilizatoare. De fapt, este unul dintre primele produse apărute pe piață cu o concentrație ridicată de acid ascorbic, care, de asemenea, a introdus tendința de includere a vitaminelor în produsele de îngrijire a pielii. Serul Sesderma are o capacitate mică (doar 30 ml) și este destul de costisitor. Pe lângă vitamina C, serul conține și așa numitul sistemul intensificator antiox, un complex de extracte (include extract de ginkgo și extract de dud alb) care ar trebui să ofere serului proprietăți antioxidante suplimentare. Serul conține, de asemenea, acid hialuronic care hidratează pielea. Ingredientele sunt destul de numeroase, însă efectul este tipic serurilor cu vitamina C: Sesderma Liposomal Serum previne îmbătrânirea pielii, intensifică strălucirea, reduce ridurile și petele pigmentare, dar și ajută la menținerea aspectului tânăr al pielii. 

[5] Melo Revitalizing Face Serum with vitamins A, C, E

Dacă doriți să revitalizați pielea și nu doar să o iluminați și reîntineriți, puteți opta pentru serului de revitalizare Melo. În afara prețiosului acid ascorbic, acest ser conține vitamina A și așa numita vitamină a tinereții (E). Formula are la bază uleiuri naturale (ulei de smochine indiene și ulei de cătină albă) și este îmbogățită cu extract de ginseng. Produsul primește puncte suplimentare pentru squalenă – un ingredient natural din structura pielii care menține nivelul adecvat de hidratare. Serul este potrivit pentru toate tipurile de piele, însă este indicat să efectuați un test epicutan dacă aveți tenul sensibil – pielea poate reacționa la cantitatea mare de componente. Prețul serului cu capacitate de 30 ml este rezonabil.

[6] Paese – Serum Vitamin C 10%

Acest ser-ulei conține o formă stabilă de 10% acid ascorbic. Opiniile despre acest produs sunt împărțite – unele utilizatoare recomandă produsul ca un booster de reîntinerire și radianță, în timp ce altele susțin că nu oferă efecte spectaculoase (de aceea l-am clasat atât de jos în clasament). Trebuie să subliniem că formula are la bază 5 uleiuri naturale, inclusiv ulei de smochine indiene, ulei de trandafir sălbatic, ulei de baobab, ulei de semințe de struguri și ulei de semințe de Limnanthes alba. Unele dintre igrediente sunt rare; acestea facilitează absorbția în profunzime și permit componentelor să rămână mai mult timp în piele. Merită prețul? Dacă nu vă așteptați la efecte senzaționale, cu siguranță!

[7] IT’S SKIN – Power 10 Formula VC Effector

Recipientul din sticlă destul de mare (60 ml) conține o cremă concentrată pe bază de apă, bogată într-un derivat de vitamina C (ascorbil tetraisopalmitate). Această formă stabilă de vitamină are un efect mai puternic și mai durabil. Ce înseamnă asta în practică? Power 10 Formula VC Effector inhibă producția de melanină și facilitează sinteza colagenului și elastinei. Efectul pe care îl observați este o piele mai luminoasă, mai radiantă și mai tânără. Totuși, serul trebuie aplicat regulat pentru a obține rezultate. Este conceput pentru utilizarea zilnică la nivelul tenului tânăr cu imperfecțiuni. Admiratoarele produselor de îngrijire a pielii coreene recomandă acest ser pentru tratarea acneei deoarece facilitează exfolierea epidermei, curăță pielea și reduce inflamațiile. Din păcate, acest efect vine la un preț destul de ridicat.

[8] Dermofuture – Repair Therapy With Vitamin C

Terapia de reparare a pielii cu vitamina C Dermafuture este un înlocuitor mai ieftin al produselor de top. Primul lucru care atrage atenția este recipientul extrem de mic (20 ml). Achităm un preț mic, deci nu obținem mult ser. Însă, dacă este folosit regulat, acesta poate ilumina, repara și întineri pielea, prevenind, în același timp, îmbătrânirea. Nu este surprinzător că formula are la bază vitamina C (deși este dificil de găsit informații despre această formă de vitamina C), combinată cu glicerină, extract de portocală amară și acid hialuronic. Chiar dacă este un produs economic, Dermofuture Repair Therapy nu este un ser natural, prin urmare este mai indicat să investim banii într-o formulă concepută din ingrediente selecte cu atenție.

[9] Auriga – Flavo-C Serum AntiAge

Și acum, să revenim la serurile mai costisitoare pe bază de vitamina C.  Flavo-C Serum Anti-Age este un produs mediu ca eficacitate și dimensiune (sunt disponibile doar recipiente de 30 ml). Serul Auriga este conceput pentru toate tipurile de ten, în special pentru pielea îmbătrânită și lăsată. Din păcate, nu reduce ridurile vizibile și petele pigmentare, dar poate că va acționa ca un produs adițional de îngrijire a pielii. Serul conține vitamine și extract de ginkgo biloba. Serul Auriga este alegerea frecventă a femeilor ca prim ser pe bază de vitamina C, însă foarte rar este reachiziționat, acestea căutând produse mai eficiente.

[10] Liqpharm – LIQ CC Serum Rich 15% Vitamin C Boost

Ultimul, puterea rozului sau serul cu vitamina C de iluminare, lansat de Liqpharm este comercializat într-o cutie roz și un recipient negru (30 ml). Serul nu este cel mai scump (de unde capacitatea mică), însă nu conține cea mai bună formă de vitamina C. Produsul include 15% de acid ascorbic, iar formula prezintă un pH redus, iluminând, revitalizând și redând strălucire pielii. Puteți folosi acest tip de ser pe bază de vitamina C zilnic: va îmbunătăți rutina de îngrijire a pielii, dar nu este un tratament avansat pentru pielea problematică.