Scorţişoara în cosmetică – utilizare şi proprietăţi

În cosmetică se folosesc numeroase ingrediente naturale. Un astfel de ingredient este bine-cunoscuta scorţişoară. În afară de aroma minunată şi gustul delicios, scorţişoara are o gamă largă de aplicări în îngrijirea pielii şi părului. Aflaţi mai jos cum acţionează şi ce proprietăţi are scorţişoara.

Tratamente de îngrijire a pielii efectuate acasă

Scorţişoara conferă fermitate şi netezește tenul şi pielea corpului. De asemenea, are proprietăţi antibacteriene şi de consolidare, prin urmare poate fi aplicată la nivelul tenului gras şi predispus la acnee. Ajută la eliminarea mătreţii, scorţişoara având proprietăţi de eliminare a fungilor care provoacă această afecţiune. Pentru îngrijirea pielii, puteţi, de asemenea, folosi ulei de scorţişoară, datorită proprietăţile sale antioxidante.

Mască facială cu scorţişoară

Veți avea nevoie de o linguriţă de scorţişoară și o lingură de miere, kefir sau lapte bătut. Amestecaţi toate ingredientele până obţineţi o pastă groasă. Aplicaţi un strat gros pe zonele cele mai problematice (obraji, bărbie, nas, frunte) şi un strat mai subţire la nivelul pielii gâtului şi decolteului. Lăsaţi să acţioneze 10 minute, apoi îndepărtaţi cu apă caldă. Datorită acestei măşti, pielea va deveni curată, suplă şi netedă.

Baie de încălzire cu scorţişoară

Adăugaţi batoane de scorţişoară, scorţişoară sub formă de pudră şi câteva picături de ulei în apa de baie. Aceasta va stimula circulaţia sângelui, vă va încălzi şi va curăţa, în acelaşi timp, pielea. În timpul băii, puteţi efectua un masaj cu o mănuşă specială. Baia cu scorţişoară este benefică pentru persoanele răcite sau gripate.

Exfoliere cu scorţişoară pentru măini, picioare şi buze

Scorţişoara poate fi utilizată ca agent de exfoliere pentru mâini, picioare şi buze. Amestecaţi cu zahăr, sare sau alt produs granulat. Puteţi, de asemenea, adăuga miere, iaurt sau ulei pentru un plus de hidratare. În orice caz, în timpul exfolierii buzelor, trebuie să reţineţi că pielea din această zonă este foarte delicată.

Mască de slăbit

Un recipient de pudra de scorţişoară amestecat cu apă. Aplicaţi pasta în zonele de corp problematice, de exemplu, pe coapse. Apoi, înfăşuraţi în plastic şi lăsați să acționeze în jur de 20 de minute, clătiţi cu apă şi aplicaţi un balsam de corp. Dacă doriţi să obţineţi rezultate satisfăcătoare, tratamentul trebuie efectuat în mod regulat – cel puţin o dată pe săptămână. Masca cu scorţişoară nu este recomandată femeilor însărcinate, persoanelor cu varice, hipertensiune arterială sau scleroză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *